Crize · Politică

Follow the money!

După cum spuneam aici, e foarte interesant ales momentul în care Chelul a decis să arunce o piatră în apele Moscovei, imediat după ce s-a ales cine trebuie la fraţii noştri de dincolo.

Efectele sunt şi mai interesante.

După ce distinsele noastre figuri intelectuale s-au agitat, au ţipat, au zbierat de parcă erau la Zoo Băneasa şi li se tăiase raţia de banane, ce se întâmplă pe piaţa energiei?

  • 1 iulie: Grupul rus Transneft va reexamina utilitatea cooperarii cu Bulgaria pentru construcţia oleoductului transbalcanic Burgas-Alexandropolis… fiindcă se simt insultaţi de bulgari.
  • tot 1 iulie: un nou parc eolian intră în funcţiune şi se vorbeşte de încă 600 MW din eoliene până la sfârşitul anului.
  • 7 iulie: Petrom pretinde că a descoperit un zăcământ masiv de gaze.
  • tot 7 iulie: Romania renegociază convenţia semnată cu Rusia în 1996, în privinţa a 3 obiective mari: cvadruplarea cantităţii de gaz importat, construcţia de gazoducte care să permită importul şi reexportul gazului rusesc şi reexportul acestor cantităţi de gaze fără a solicita acordul Gazprom…

Probabil cine face piaţa mai des îşi aminteşte tehnica de negociere a conlocuitorilor noştri bronzaţi sub soarele Indiei, care încep cu ameninţări şi provocări când negocierea nu merge în direcţia dorită, dar se înmoaie ca untul la soare când e vorba de interesul lor…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.