Politică · Presa noastră cea de toate zilele

Aventurile coanei Europa şi-ale mătuşii USA pe piaţa liberă

16 septembrie: băieţii ăia deştepţi şi blonzi de la Nord s-au trezit într-o zi cu faţa la cearceaf, cum se întâmplă des piticilor cu multe fumuri (în cazul lor, de iarbă) în cap şi s-au răzbunat pe aderarea noastră la Schengen.

17 septembrie: printr-o coincidenţă extraordinară, de neanticipat şi pe care de fapt o aştepta toată lumea, Agenţia Naţională Fitosanitară descoperă că un transport olandez de plante, seminţe şi bulbi prezintă urme ale unei bacterii periculoase pentru sănătate (probabil datorită pericolului de schengenită acută în formă gravă şi contagioasă) , şi decide imediat blocarea la vamă a tuturor transporturilor de seminţe şi flori din Olanda. În acelaşi timp, în mod la fel de greu de anticipat (pentru cei care îşi folosesc capul doar ca suport pentru şapcă) ANAF şi ANPC dau iama într-un depozit cu mai multe zeci de tone de seminţe şi bulbi de flori din Olanda, procedând la verificări pentru depistarea unor substanţe dăunătoare oamenilor (probabil substanţa toxică E-2011-SCHENGEN).

Cel mai probabil vor urma verificări extrem de amănunţite la transporturile de fructe şi legume olandeze, care ar trebui să dureze cel puţin câteva săptămâni, fiindcă se ştie că aceste fructe şi legume sunt foarte rezistente şi nu se degradează în numai o săptămână.

De asemenea, nivelul foarte redus al Dunării ar trebui să determine restricţii de navigaţie pentru vasele sub pavilion olandez, în interesul siguranţei. În special pentru cele care transportă produse perisabile. Preferabil asigurate la ING.

Şi că tot vorbim de ING, parcă se aude că reţelele de calculatoare ale ING şi ABN AMRO sunt infectate cu virusul extrem de agresiv şi periculos Win32.Worm.Schengen.2011, astfel încât e prudent să fie întrerupte operaţiunile până la intervenţia specialiştilor. Cam vreo săptămână, aşa.

Între timp, băieţii noştri cu salopetă de la Roman SA Braşov lucrează de la sar capacele la renumitul camion militar DAC (FAEG), veteranul nostru fidel, prietenul tuturor celor care au avut neşansa să facă serviciul militar obligatoriu în viteaza Armată Română. Se pare că bătrânul nostru camion -care era modern pe vremea când era nea Ceaşcă în putere- este o minune a ştiinţei şi tehnicii, atât de capabil încât din 2005 încoace cvasi-totalitatea producţiei este cumpărată şi plătită anticipat de armata SUA, pentru Iraq. După ce uzina noastră, mândria statului socialist al muncitorilor şi ţăranilor, a câştigat licitaţia din 2005 organizată de americani, în faţa tuturor companiilor renumite de la ei şi din întreaga lume.

Faptul că tocmai din 2005 statul român este un participant fidel la conflictele din Afghanistan şi Iraq este, bineînţeles, doar o banală coincidenţă. F16 Block 25 să trăiască, tovarăşi!

UPDATE: Olandezii îşi exprimă îngrijorarea faţă de chestiunea controalelor la frontieră. Nu văd de ce. Tocmai li s-a demonstrat că graniţele noastre sunt mai sigure decât ale oricărei alte ţări din Spaţiul Schengen – nu trece de ele nici măcar o bacterie.

PS Ca să fim foarte siguri că nu ni se poate întâmpla nimic şi că nu ne punem sănătatea în pericol din pricina vreunei bacterii sau toxine, ar trebui să fim mai prudenţi pe viitor. Cine ştie, poate că şi berea olandeză conţine vreo toxină, sau măcar nişte pipi de şobolan, acolo… ne permitem să riscăm? Uite, până nu se lămureşte situaţia, ar trebui s-o lăsăm mai moale cu Heineken. Şi cu celelalte mărci fabricate de Heineken România: Ciuc Premium, Golden Brau, Neumarkt, Bucegi, Gosser, Schlossgold, Silva, Gambrinus, Harghita, Haţegana, Zipfer, Edelweiss… Avem noi vreo garanţie că berea Heineken e curată? După gustul de Heineken de la butoiaş, aş zice că are prea multă apă în ea şi multe altele care nu prea ar trebui să fie acolo… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.