Politică

7 Noiembrie

Azi se împlinesc exact 94 de ani de la Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie, care a avut loc în noiembrie, poate din raţiuni de neadaptare a calendarului, sau fiindcă un adevărat socialist e atât de sucit încât până şi datele sunt pe dos pentru el. Revoluţia care a dus la crearea Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste, care era mai degrabă imperiu militarist-birocratic decât uniune, mai mult dictatură decât republică, şi mai mult capitalism de stat decât socialism, c-aşa-i în tenis.

Din motive mai ciudate şi mai greu de explicat, în ciuda atmosferei nostalgice pentru „comunizmu’ care avea el ruşine şi respect şi care făcea locuri dă muncă la tot poporu’ cu origină sănătoasă, mânca-ţi-aş”, nu prea văd pe nicăieri seceri (în afară de secera austerităţii, care taie tot ce mişcă) şi destul de puţine ciocane, deşi Click, Cancan şi Libertatea se zbat în fiecare zi să ne arate cine pe cine a mai ciocănit în noaptea dinainte. Arhi nu e destul de social ca să socializeze cu cineva, Zoso anunţă că o să iasă pentru tot poporul muncitor camere digitale Panasonic, stânga noastră furioasă acordă mai multă atenţie faptului că Parlamentul şi PSD sunt cam inutile (în cazul PSDului e un truism),  Lorenei i-a răspuns cineva la telefon, dar nu vorbea ruseşte, România şi-a cheltuit ultimele 10 PIBuri pe prostii, că autostrăzi nu văd de unde, Cristi Serb se luptă cu nişte viespi comuniste şi bolşevice, iar lui Alex (Subiectiv) i-au rupt cureaua de ceas nişte sabotori contrarevoluţionari. Până şi viteazul site revoluţionar Critic Atac cam doarme în bocanci când e vorba de revoluţii, probabil fiindcă nu crede în mod sincer în ele, cum nu credea Moscova în lacrimi. Măcar recunosc şi ei ce spuneam eu aici, că nu prea ai nici motive de revoluţie, nici conducători revoluţionari, nici ideologii revoluţionare, ci cel mult motive de hipstăreală, conducători de Dorobanţi şi ideologii de cafenea.

Păi, se poate, tovarăşi?.. Ignoraţi voi pe distinsul conducător al clasei muncitoare victorioase, care a rupt lanţurile exploatării şi o conduce pe drumul progresului socialist? O asemenea atitudine contrarevoluţionară e de neiertat! Se pedepseşte cu Siberia.

Ah, să nu uităm: contrarevoluţionarii burgheji exploatatori Vântu, Luca, Turcan şi Şupeală au fost reţinuţi de forţele de securitate ale statului muncitorilor şi ţăranilor pentru delapidare, spălare de bani, complicitate la delapidare şi spălare de bani şi altele de genul ăsta. Mai e de hotărât dacă mai întâi îi judecă şi apoi îi condamnă, sau mai întâi îi condamnă şi apoi îi judecă. Publicul revoluţionar şi devotat nobilelor idealuri ale socialismului tinde spre a doua variantă.

2 gânduri despre „7 Noiembrie

  1. Nautilus, în sintagma Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, accentul cade pe Sovietice, aşa că nu te mai mira de nimic.

  2. Am spus eu că mă mir de ceva din tot ceea ce făcea statul nobilelor idealuri, sub luminata conducere a tovarăşului Lenin?.. Cel mult pot să mă întreb ce facem cu burghezul contrarevoluţionar Vântu: pluton de execuţie, pistol NKVDist în ceafă, sau Gulag? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.