Mahalaua de lux · Mitocănia salvează România · Românii noştri cu care ne mândrim

Handicapul nesimţirii acute şi sindromul şoriciului din obraz

Nişte handicapaţi de-ai noştri de la Jocurile Paralimpice, care, asemenea lui Stephen Hawking, aveau totuşi toţi neuronii la locul lor, au fost trataţi porceşte de altă specie de handicapaţi. Mai precis de specia cu retard mintal vizibil şi IQ până la genunchiul broaştei care se recunoaşte după inscripţiile pe care cu mândrie le poartă pe zdreanţa de fâş care-i înveleşte hoitul: BGS, Civis, SECURITAS, AllStarSecurity… sau, în cazul de faţă, Cinema City. (În cazul lor probabil că ar fi trebuit să fie Cinema Village, purtând ca emblemă furca de la 1907 şi coasa de la 1784 pe un fond bicolor ca al rasei Bazna. Aşa ar fi ştiut lumea cu ce patrupede are de-a face şi le-ar fi îmblânzit cu un morcov sau cu nişte lături.) După incidentul cu fata de la Timişoara era de aşteptat ca porcul de Cluj să se facă luntre şi punte ca să-l ajungă din urmă pe fratele său de la Comtim.

Comentacii simpaticului Arhi al nostru cel rotund precum planeta Venus se întrec în …evident comentarii cu şi despre legi, americani, români, maghiari, handicapaţi, fiindcă în mărimea altor chestii e mai greu să se întreacă pe net în mod credibil. (Poate dacă erau pe 4chan, acolo sunt nişte nebuni care te-ar crede şi dacă ai spune că eşti Elvis ieşit din groapă şi înarmat cu Kalaşnikovul aurit al lui Saddam Hussein.)

Şi unii (victimele măgăriei) şi celelalte gâşt… comentaci se prefac a uita că trăiesc în ţara care a inventat chiar dinainte de venirea (co)mu(n)iştilor bancurile cu chelneri, datorită obiceiurilor de rahat ale patronilor de restaurant, care se perfecţionează în epoca Întâiului Consumator al Ţării. Obiceiuri din categoria: „V-a supărat Mitică al nostru? Vaaiii, ne scuzaţi, luaţi o cafea din partea casei, să vă treacă!”

Exemple:

Cum a reacţionat conducerea Cinema Village City? „Grupul de persoane de la Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta” a primit din partea Cinema City 37 de bilete gratuite pentru cele 37 de persoane care fac parte din grup, cărora le-am pus la dispoziţie toate facilităţile necesare şi legale (e.g. rampa) pentru o buna vizionare a filmelor şi sprijinul personalului pentru acces pe toata locaţia ce aparţine cinematografului (excepţie făcând accesul în afara cinematografului (lifturi, scări rulante etc), spaţiu care nu este administrat de Cinema City)”. Deci, ei îţi pot face orice, pot să te ia peste picior, să te facă albie de porci şi să te trateze ca pe un rahat, cât timp au avut rampă şi bilete gratis s-au descărcat de răspundere. Mă rog, dacă l-ar fi spânzurat cineva mai înainte pe director de rampa aia, era cam greu să se mai descarce de ceva, în afară de lucrurile de care se descarcă de obicei oamenii când sunt spânzuraţi.

Aşa, de amorul artei, un contraexemplu cu unii care (aparent) nu sunt handicapaţi:

Prin vara 2006, mă duc la o staţie OMV la spălătoria auto. Mai precis, staţia OMV Rahova, de la Electromagnetica. Achit la casă şi mă duc la coadă …unde văd că era intrată peste rând o epavă de Audi A4 cu număr italienesc. Bineînţeles, în faţa acestei nesimţiri, mă duc la casă şi îi cer fetei de acolo să îmi înapoieze banii, fiindcă nu mai spăl nimic la ei, nici atunci şi nici altă dată.

Din spatele casei iese o scârbă de ţărănoi lung şi slab ca un somalez, cu gelul sclipindu-i în freza unsuroasă de parcă încercase cineva să-i ejaculeze în gură şi nimerise în păr. Care, nici una, nici două, îmi ia bonul din mână şi mârâie ca un maidanez flămând să mă car de acolo, că nu-mi dă nimic. (Bineînţeles, unsurosul a avut parte de un scandal pe măsura nesimţirii lui, în ciuda faptului că mârâia în continuare  „îţi dau una…”, dar asta e mai puţin relevant.)

Numeroasele apeluri din următoarele zile la şefii lui au nimerit la nişte urechi cam surde în prima fază. Dar posibilitatea de a-şi auzi isprăvile pe la Judecătoria Sector 5 şi publicate în Libertatea se pare că i-a pus niţeluş pe gânduri. Fiindcă am avut până la urmă o întrevedere cu şeful staţiei, care mi-a oferit o spălare completă din partea firmei şi promisiunea că slinosul nu va mai lucra la OMV, nici acolo şi nici în altă staţie. Din câte am avut ocazia să văd în următorii 3-4 ani, nu a mai apărut mutra lui nici acolo şi nici într-un alt OMV din Bucureşti sau împrejurimi vreodată. (Din decembrie 2010 nu mai am cum să fiu sigur fiindcă nu mai intru în vreun OMV sau Petrom.)

urbo.ro Staţia OMV Rahova

Ceea ce publicul prizonier al „rezolvărilor de patron de restaurant” nu vrea să priceapă este faptul că acestea nu rezolvă de fapt nimic. Nu mă interesează cafeaua lor din partea casei. Nu mă interesează spălarea lor din partea casei. Faptul că justiţia l-a condamnat pe Călugărul Nebun din Tanacu e la fel de irelevant ca faptul că a fost sancţionat profesional de către superiorii lui. Biletele gratuite la Cinema nu rezolvă nici ele nimic, la fel cum „promisiunile de înţelegere pe bani” ale haznalei de Club Heaven Timişoara nu fac două lire turceşti chioare de pe vremea dinainte de denominare.

Nicio cafea de pe lumea asta, fie ea şi extrasă din excremente de civetă asiatică, nu poate şterge umilirea din partea unui dobitoc cu 8 clase, dacă le are şi pe acelea, înarmat cu pulan sau îmbrăcat în uniforma de clown cu vestuţă roşie şi cămaşă în dungi a lui OMV.

Pentru handicapul nesimţirii în formă agravată şi al şoriciului gros ca anvelopa de tractor de pe obraz, nu s-a inventat medicament. Deşi nişte moşuleţi ajunşi prin America de Sud pomeneau ceva de Zyklon B şi de pilule de 9x19mm administrate pe la ceafă.

2 gânduri despre „Handicapul nesimţirii acute şi sindromul şoriciului din obraz

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.