Maşinile noastre pe care le iubim

Ghidul nesimţitului. Episodul 1: Nesimţire cu Porsche

A fost odată un american dăştept care avea un Porsche 911S din 1975, mai precis chiar acela din poză. Fiindcă omul nostru avea cu ce (şi i se părea destul de puţin interesant să cheltuie pe cocaină, whisky, marijuana şi bilete la Justin Bieber) s-a ocupat de Porsche pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale: azi un motor de 911SC 3.0, mâine o retapiţare, poimâine un sistem complet de sunet cu iPod, mărunţişuri din astea dă pân’ California, Autovitul ăla mare de peste Ocean.

La un moment dat, îi vine ideea de a vinde maşina, fiindcă oricât ar fi ţinut la ea mai trebuia să ţină seama şi de modul în care criza muşcă – tare, ca un maidanez turbat.

Potenţialul cumpărător -unul cu IQ până la genunchiul broaştei şi maniere de Ferentari- se uită prin toate ungherele, strâmbă din nas, iese la un test pe şosea, cu proprietarul în dreapta, o calcă, şi la un moment dat îi vine o idee sclipitoare ca un tricou de manelist cu paiete: hai să testăm şi ambreiajul.

Găseşte o porţiune de drum în rampă, accelerează cu pedala la podea în viteza a III-a, acţionează ambreiajul cu acceleraţia călcată şi îi dă drumul brusc, de parcă l-ar fi fript. În următoarele câteva secunde, turaţia urcă peste linia roşie şi ambreiajul îşi dă duhul cu un zgomot oribil şi miros de ars.

Redneckul nostru, foarte calm, se uită la figura siderată a proprietarului, îi spune la fel de calm că ambreiajul era defect şi că el a dovedit-o, îi înapoiază cheile şi pleacă ţanţoş.

Maşina a fost remorcată cu nervii de rigoare la atelierul care tocmai instalase un ambreiaj nou înainte de vizita dobitocului…

Proprietarul a fost destul de înţelept încât să nu îl mai lase la volan pe următorul solicitant, i-a reprodus povestea şi i-a mai lăsat ceva din preţul afişat în anunţ. Tranzacţia s-a făcut pe loc.

PS Conu’ Google a caracterizat cel mai bine situaţia: când a căutat cineva cocalarisme de doi lei, l-a trimis aici.

2 gânduri despre „Ghidul nesimţitului. Episodul 1: Nesimţire cu Porsche

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.