Crize · D-ale Bucureştiului · Mahalaua de lux · Politică

Ghidul nesimţitului, episodul 2: Nesimţire cu cravată

Cum au trecut politicienii şi jurnaliştii noştri peste protest ca gâsca prin apă:

Victor Ponta (cunoscut pentru „Băsescu e de vină, şi PDL, şi o să-i terminăm, îi băgăm la închisoare, că ăsta e singurul lucru la care mă pricep ş.a.m.d.”): „Respingem total orice gest de violenţă. Mesajul pe care îl transmit românii trebuie să nu fie alterat de gesturi extreme […] În stradă în mod paşnic”

Gigi Becali (cunoscut pentru „căcăcioşii ăia, hahalere, zdrenţe ş.a.m.d.”): „Ce proteste, 500 de inşi? Sunt manipulări, sunt oameni din galeria Stelei care mă înjurau pe mine la Peluza Sud. O să mă duc la Jandarmerie să le spun cine sunt. […] Mi-e scârbă de românii care au ieşit în stradă! Arafat să se ducă la el în ţară, la arabi, acolo!”

Corneliu Vadim Tudor (nu are nevoie să fie cunoscut, chiar şi numele lui e o lozincă) a tăcut precum peştele în apă, ţinându-şi gura închisă ermetic, să nu intre musca.

Arhi (cunoscut pentru „Băsescu e de vină, Băsescu e Ceauşescu, Băsescu în iad ş.a.m.d.”): „se desfăşoară jocuri mult mai mari, nu ştiu ce…”

Zoso (cunoscut pentru „cocalari, mârlani, retardaţi, maimuţoi” şi pentru dragostea faţă de partea dorsală a numitului Băsescu): „Nu există dubii că Traian Băsescu trebuie să plece.”

Antena 3, Mihai Gâdea & Co (cunoscuţi pentru „Băsescu în sus, Băsescu în jos, Băsescu face, Băsescu drege etc”): „Aceşti anarhişti, adică nu anarhişti, aceşti derbedei, aceste persoane violente…”

CeTePeu (cunoscut ca fondator al ziarului Minciuna„Adevărul”): „Aceste animale trebuie izolate şi arestate de forţele de ordine fără ezitare” (la scurt timp după ce îl numea pe Chelul nostru „Marele Masturbator” şi la vreo 14 ani după ce numea ultima mineriadă „disoluţia autorităţii”).

Blogary (cunoscut pentru nimic, de fapt o ilustră necunoscută vuvuzelă portocalie): „boii, dobitocii, agaricii, nu ştiţi sau vă e lene să citiţi etc”. Varianta evoluată pentru „cocalari, ţigani, retarzi, maimuţoi cu monede”.

Curajul lor s-a topit ca un cub de gheaţă în faţa încălzirii globale şi le-a murit la intrare din lipsă de Viagra. De la ameninţări, urlete, spume la gură, ocări de ţigancă de la Buzeşti şi blesteme de babă ceapistă cu broboadă cu care o ţin din 2006 încoace au trecut la nemuritoarea deviză a răposatului Ceaşcă, „Fără violenţă!”. Ei sunt cei paşnici, ei se dezic de violenţă, ei se leapădă de manifestanţi precum Sfântul Petru de Cristos.

Singurul care nu are nimic de comentat este marele politician Rânjilă Minerescu, care s-a internat la Elias (pe banii CASAOPSNAJ, ca un adevărat politician), să se opereze de nişte chestii mai ciudate pe care le are pe colon. Un fel de a demonstra fără cuvinte că îl doare în cur.

După cum arată probabil involuntar Hotnews, manifestanţii aşa-zis huligani, cocalari, derbedei au demonstrat cel mai bine ce sunt şi ce înseamnă partidele şi liderii politici.

PS La americani, care au obişnuinţa democraţiei de mai multă vreme, un protest non-violent a avut rezultate asemănătoare – „Băsescul lor” a retras un proiect de lege.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.