Politică · Presa noastră cea de toate zilele

De ce n-are ursul… guvern

Un oarecare Emil Boc, Prim-ministru mic de stat (sau de Stat) şi mare la sfat a decis după o noapte de nesomn alimentată cu palincă de Cluj să îşi depună demisia şi mandatul Guvernului pe care cu cinste îl conduce, cu tot regretul necesar în astfel de împrejurări tragicomice.

Fiindcă trăim în România, succesorul său este James Bondul cu ochelari Mihai Răzvan Ungureanu, care se laudă că a avut întotdeauna opinii de dreapta, cu toate că a fost lider al UTC pe vremea Împuşcatului. Ăsta e unul dintre puţinele lucruri care îl apropie de un oarecare Dominique Strauss Kahn, care a fost activist politic comunist pe vremea când era foarte june.

Bineînţeles, reacţiile clasei politice de la noi, demnă de ţara cu IQ mediu de 94, sunt deosebit de inteligente, previzibile, programate şi robotice. La fel de robotice ca ale cuplului de politicieni R2-D2 şi C-3PO. Se pare că a fost găsită până la urmă o explicaţie pentru eşecele şi insuccesurile oricărei forme de negociere din 2009 încoace: trebuia să fie împrumutaţi de la Ubisoft România câţiva programatori care să le traducă politicienilor negocierile în limbaj de asamblare sau în cod maşină, ca să le priceapă.

Politicieni Damboviteni

Un gând despre „De ce n-are ursul… guvern

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.