Crize · Politică · Românii noştri cu care ne mândrim

Cum ştim că trăim într-un stat social

Guvernul hibrid al bravului premier social-democrat şi multilateral- (sau în cazul său vertical-) dezvoltat Victor Ponta a decis astăzi majorarea salariilor bugetarilor cu 8%, majorare care se va aplica începând cu luna iunie, şi de asemenea returnarea banilor prelevaţi pentru CASS de la pensionarii noştri. Fiindcă bugetul de Stat nu stă prea bine cu veniturile, iar leuţul nostru de-abia îşi mai trage sufletul în faţa euroiului care îl pocneşte din ce în ce mai tare pe zi ce trece, bugetarii noştri nu vor putea spune că s-au îmbogăţit, deşi veniturile lor ar putea creşte cu vreo 22 de litri de bere în fiecare lună, raportând majorarea la venitul salarial mediu net din sectorul public. Astfel încât bugetarul fericit îi va face concurenţă lui Dorel în arta consumului de bere la PET.

Fiindcă marele nostru premier ştie că preocuparea cea mai importantă a unui stat social (aşa cum spune art. 1 al Constituţiei) trebuie să fie soarta categoriilor defavorizate de cetăţeni, după ce i-a rezolvat pe bugetari şi pensionari (în sensul folosit la Rin Grand Hotel al expresiei, învăţat de la bunul său prieten Robert Negoiţă-Amorezul), el consideră atât de evidentă grija sa faţă de handicapaţi încât nu mai e nevoie să mai spună nimic în privinţa lor.

După cum vedem în poza de mai jos, un handicapat de la noi se bucură de o situaţie financiară mult mai bună decât în toate celelalte state UE puse la un loc. Aşa cum dictează nobilele idealuri ale socialismului.

5 gânduri despre „Cum ştim că trăim într-un stat social

    1. Chiar în Bucureşti e, fiindcă eu am făcut poza. Păi nu ştii ce spunea însuşi Mugur Isărescu, „din punct de vedere al PIB/locuitor, al instituţiilor, serviciilor publice, băncilor, spitalelor, Internetului broadband etc, Bucureştiul e peste media UE”?

      Uite că suntem atât de sus încât după cerşetorii cu 5000 RON/lună avem şi cei mai bogaţi handicapaţi din UE 😛 😀

    2. Un oras imputit,asta e Bucurestiul !Dupa ce ca poluarea a ajuns la cote maxime,mai trebuie sa suportam si praful, gunoaiele, mirosurile neplacute…e totusi prea mult ….cadeam ca mustele pe strada. Voi nu sunteti in stare sa va ridicati curul de pe scaun de lenesi ce sunteti, mergeti si la wc cu masina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.