Mahalaua de lux · Presa noastră cea de toate zilele

Preafericita libertate de exprimare

Nişte băieţi simpatici de pe la Caţavencii francezilor, Charlie Hebdo, publică noi caricaturi cu Profetul Mahomed, treabă destul de periculoasă în statul musulman în care se închină lumea cu curul în sus şi  care îşi spune stat laic. Premierul respectivului stat are grijă să ne aducă aminte că ei garantează libertatea de exprimare, că aşa e democratic. Aşa încât probabil vor lua nişte măsuri mai puţin directe în apărarea religiei lor naţionale (care este Islamul) decât bombardamentul redacţiei Charlie Hebdo de anul trecut:

  • Fiecare europarlamentar francez îşi va monta o semilună mare şi aurită la poartă, va prinde câte o ceată de hoţi şi le va tăia mâna dreaptă.
  • Lady Gaga va fi afurisită, stropită cu apă sfinţită şi va primi 101 lovituri de bici.
  • Directorul lui Charlie Hebdo, Stéphane Charbonnier, va fi prins la mijloc într-o bătaie cu nişte musulmani, va trece cu maşina Renault Laguna peste câţiva dintre ei ca să se salveze şi va face 6 ani de puşcărie în timp ce un cor de bloggeri îl va face albie de porci.

Un gând despre „Preafericita libertate de exprimare

  1. Charlie Hebdo, prin caricaturile religioase cu caracter pornografic pe care le-au răspîndit, a exprimat aceeași ură sinceră față de credințele altor oameni. Caricatura este o invenție a modernității. În antichitate, cînd locul fiecăruia în societate era clar și unde ponegrirea simbolurilor și a imaginii imperiale erau pedepsite cu moartea, caricatura nu își avea locul. Caricaturile se înmulțesc atunci cînd cei care le fac nu pot ucide.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.