Mitocănia salvează România · Românii noştri cu care ne mândrim

Aventuri în ţara preacu(r)vioşilor Canalie şi Pramatie

2008: Nişte băieţi dăştepţi pe care îi recunoşti după bărbi, plete şi nişte fuste fluturânde cât să le încapă burdihanele (onor publicul nu trebuie să creadă că vorbesc de hipstări…) au pus-0 şi ei (de data asta nu cu alţi băieţi, cum au obiceiul) de un mic biznis: au închiriat o sală de examen pentru Poliţia Rutieră din Sibiu. Ceea ce ar fi 100% în regulă dacă Prefectura Sibiu nu şi-ar scoate pârleala pe spinarea contribuabilului obişnuit, pe care îl taxează cu câte 5 lei la fiecare examen de permis auto.

2012: Un român (deja când încep aşa ar trebui să fie un banc, ca atunci când spui: „un american, un rus şi un mexican…”) a venit să dea examenul de permis auto la Sibiu şi şi-a permis incredibila obrăznicie, pentru care preacredinciosul El Ciobandante dă la Steaua l-ar afurisi şi stropi cu bere sfinţită, de a publica chitanţa prin care a achitat cei 5 lei.

În mai puţin de 24 de ore, au dat buzna peste el un procuror şi 4 poliţişti, l-au luat pe sus şi l-au dus la secţie, unde l-au bătut ca să fie mai convingători, l-au interogat, i-au luat probe biologice (după o bătaie atât de convingătoare, probabil făcuse la probe biologice de trebuiau deschise toate geamurile din secţie), i-au luat amprentele, l-au măsurat prin toate părţile, examinat în toate găurile, şi în cele din urmă l-au informat prietenos că e mai bine pentru sănătatea lui să nu mai vorbească prea mult pe la Hotnews şi nici pe Facebook.

Pe vremea unui oarecare Stalin, care cică ar fi apărătorul lumii şi ai civilizaţiei orientale şi occidentale, se zicea cam aşa:

Se pot lua 10 ani în Gulag dacă afirmi în Piaţa Roşie că Stalin e cretin?

Da, fiindcă asta reprezintă dezvăluirea unui secret de Stat.

Dacă pentru faptul că ai publicat chitanţa vine peste tine o ceată de gealaţi care te duc la secţie şi te bat cu rotisorul, atunci câţi ani de Gulag ar trebui să îţi iei dacă te caci pe barba cât o mătură a Călugărului Nebun din Tanacu?

2 gânduri despre „Aventuri în ţara preacu(r)vioşilor Canalie şi Pramatie

  1. De, mai sunt şi alte implicaţii…

    Andrei Răzvan Plăcintă

    Când te-ai pus rău cu popii suspect de preafericitului Daniel Bărbosu’, începi să vezi cum judecătorii devin şi ei suspect de duri.

    Sau, în alte cazuri, cum îţi cade un ghiveci în cap de la o fereastră, îţi iei nişte pumni în cap pe stradă fără motive aparente, şefii încep să îţi caute pricină dintr-o dată, vrei să cumperi o proprietate şi ţi se spune că vânzătorul s-a răzgândit, vrei să te angajezi undeva şi exact atunci ţi se pierd nişte acte…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.