D-ale României de ieri şi de azi · Românii noştri cu care ne mândrim

D-ale istoriei

Sâmbătă s-au împlinit 94 de ani de la Marea Unire din 1918, spre ciuda viteazului cuplu de Stan şi Bran politici numiţi Sabin Gherman şi László Tőkés, care au dat şi ei peste cap o palincă de 52 de grade, ca să-şi revină.

Duminică, pe lângă trezirea din beţia naţională de sâmbătă, s-au împlinit 71 de ani de când trupele germane au ajuns la periferia Moscovei. Asta nu e suficient de important ca să apară în presă alături de huiduielile de sâmbătă, dar şi-au adus aminte nişte prieteni de-ai noştri.

Mata-nare-cratima

Asta mi-aduce aminte de un banc:

Cică îşi strânge tătucu’ Stalin poporul în Piaţa Roşie la un miting şi îi întreabă:

– Cine e tatăl vostru?

– STALIN!!! strigă viteazul popor sovietic.

– Cine e mama voastră?

– Moscova!!! strigă lumea într-un glas.

– Şi ce vreţi voi?..

– Să fim orfani!

19 gânduri despre „D-ale istoriei

  1. Ca tot veni vorba de rusi si nemti, am vazut zilele trecute cateva documentare foarte interesante despre al doilea razboi mondial … stiai ca Hamburgul afost devastat de un atac aerian britanic cu bombe incendiare, care a carbonizat intreg orasul si intre 35,000 si 45,000 de nemti? Sau ca Stalin a organizat in ’45 o parada pe strazile Moscovei cu peste 50,000 de prizonieri nemti, pentru a dovedi fortelor occidentale ca a reusit sa intoarca frontul si sa-i impinga pe nemti pana la marea Baltica?

      1. Al doilea razboi mondial a generat niste manifestari de forta – impresionante si, uneori, revoltatoare – de ambele parti: parada sovieticilor de la Moscova (dupa ce-au defilat prizonierii germani, echipele de salubritate ruse au iesit in masa sa spele strazile), incendierea (si aproape carbonizarea) Dresdei de catre aliati, bombele atomice aruncate peste Hiroshima si Nagasaki, marsurile mortii organizate de japonezi etc.

  2. as propune sa se traga cu tancul ala din poza in toti politicienii care au furat mai mult de 10 milioane de euro de la stat. ca daca le confisti averile la toti cred ca se strang bani de 2 pib-uri.

    1. Încă de acum câteva luni s-a explicat în ritm de hip-hop câţi i sunt în morţii mă-tii, dar dacă lumea are memorie de peşte de acvariu şi nu putea ţine minte…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.