Crize · Politică · Presa noastră cea de toate zilele · Românii noştri cu care ne mândrim

Ipocrizia salvează compania

De când s-a ales (prima oară, nu acum…) simpaticul şi ciocolatiul Barack-Vodă pe tronul primei economii a lumii, ne tot bat la cap nişte lătrăi: că tipul e comunist, socialist, fascist, rasist, nazist, că vrea să pună biruri pe aer şi taxe pe vânturi, că e musulman, hindus, budist, satanist şi Dracu’ mai ştie ce altceva şi că o să îngroape America, aşa cum zicea nea Hruşciov prin 1956. Ultima era îndoielnică oricum, fiindcă băieţii ăştia mâncători de hamburgeri nu sunt în stare nici măcar să îngroape nişte deşeuri nucleare în Yucca Mountain, deşi au examinat, sondat, găurit şi săpat acolo timp de vreo 30 de ani şi mai bine. Ar putea să ia nişte lecţii de la pisica domestică dacă ar ţine să-şi îngroape ţara.

În mod foarte interesant pentru bancurile cu economişti, profiturile companiilor americane după deducerea tuturor taxelor şi impozitelor au fost cele mai mari de la 1947 încoace sub domnia lui Barack-Vodă cel Negru şi au crescut cu 171% în acest interval de timp, 2008-2012. De fapt, raportate la situaţia economiei, profiturile sunt de peste 2 ori mai mari decât vârful atins sub domnia lui Reagan (care era şi el satanist, dar numai pentru stângişti şi alte creaturi cu 2 şi cu 4 picioare) şi cu vreo 50% peste epoca bulei Dot-Comurilor din anii ’90, în care profii mei crescuţi sub Gheorghiu-Dej ne explicau cum industria clasică a murit şi acum se ridică Noua Economie. De bine ce s-a ridicat, a pocnit precum balonul de săpun.

Prin 2010, când trendul crescător al profiturilor ca procent din economia ţării devenise evident, unul a ridicat deja un semn de întrebare: ultima dată când procentul de 9% din economie a fost depăşit a fost în 1929, şi imediat după aceea a pocnit bula.

Astfel încât baronii industriali stau cu fundurile lor umflate de prea mult junk-food pe 1700 de miliarde USD în lichidităţi, adică de vreo 9 ori PIBul României pe 2011, şi ţipă cât îi ţine gura, în timp ce fug de impozite ca ţiganul de muncă.

Aşa ipocrizie nu mai vezi decât la fanul lor Mihai Giurgea, care tună şi fulgeră pentru capitalism pe pâine, deşi el e de meserie profesor – cea mai comunistă şi mai socialistă categorie socială de la Louise Michel încoace.

10 gânduri despre „Ipocrizia salvează compania

 1. Tot timpul ce e nou mereu e considerat ceva rau..BO a demonstrat ca e capabil sa ia niste decizii si sa schimbe viata unui intreg continent..Omul chiar vrea sa schimbe ceva, sa vedem daca chiar va reusi sa duca la bun sfarsit…

 2. Nişte comentaci bodogăneau că nu conduce el, că de fapt trebuie să asculte ce spun finanţiştii, industriaşii, sindicatele, corporaţiile şi altele.

  Ceea ce vitele cu 8 clase făcute pe vremea lui Ceaşcă (atunci când nu rămânea nimeni repetent) nu înţeleg este că exact aşa trebuie să se procedeze într-un stat democratic: autorităţile trebuie să se consulte cu cei care produc, cu cei care consumă, cu cei care crează locuri de muncă şi cu cei care iau salariu, până se ajunge la o soluţie favorabilă tuturor părţilor implicate. Nu la un consens, fiindcă numai la comunişti se încheiau stenogramele şedinţelor cu fraza „toţi tovarăşii au fost de acord”. Când toţi tovarăşii sunt de acord şi spun toţi acelaşi lucru, e cazul să devii suspicios. Şi când s-a ras jumătate din Bucureşti cu buldozerul tot aşa erau de acord.

  Din punctul ăsta de vedere, faptul că „deţinătorul majorităţii absolute, socialistul Ponta” se arată pliabil şi deschis tratativelor cu toată lumea (ceea ce alţii mai „liberali” şi „democraţi” decât el nu erau nici în vis) e benefic. E un semn că ne civilizăm cât de cât.

 3. Cum necum, americanii au vazut totusi adevarata fata a omului negru si au inteles ca nu este negrul chiar atat de negru 🙂 E drept ca albii au devenit minoritari in SUA … si are asta importanta sa in realegerea lui Obama …

  1. 1700 de miliarde USD ca „stimulent al economiei”, deficit imens, impozite ciuciu, iar baronii industriali ţipă că ei sunt cei nedreptăţiţi.

   E ca şi cum ar ţipa Patriciu că el nu vrea să mai plătească nimic Statului de la care a luat o companie pe bani de cornuri… de fapt chiar asta a şi făcut 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.