D-ale Bucureştiului · Mahalaua de lux · Mitocănia salvează România

De ce sunt necesare testele psihologice

Nişte băieţi dăştepţi de pe partea ailaltă a Oceanului au avut într-o zi ideea de a limita deţinerea armelor automate şi semiautomate la ei de către populaţia obişnuită.

Fiindcă noi suntem ţara lui Dorel, unde totul se vede prin filtrul gândirii alimentate cu Unirea, nişte băieţi la fel de dăştepţi de la noi au început ceea ce ei credeau a fi o „dezbatere”(?) între nişte „oameni cu şcoală”(?) despre posibilitatea deţinerii armelor (puşti, pistoale) de către populaţia obişnuită.

Cum la noi „ai studii superioare şi stai în Bucureşti” a devenit în ultima vreme insultă, nu era tocmai o idee bună a pune nişte „oameni cu şcoală” să îşi dea cu părerea despre o chestiune legală atât de importantă. Fiindcă aberează cât pot, de parcă ar fi înviat forumul de la Hotnews şi cel de la Softpedia, refugiul pacienţilor de la „Obregia”.

1. Regimul naţional-socialist german nu a limitat deţinerea armelor de foc de către populaţie. De fapt, restricţiile legale cu privire la armele de foc au fost introduse în 1928 prin Legea armelor şi muniţiilor sub guvernul social-democrat al lui Hermann Müller şi înăsprite în anii 1930-1932 de guvernul socialist al lui Heinrich Brüning, cu scopul de a dezarma grupările politice înarmate. Guvernul Hitler a relaxat parţial aceste restricţii prin Legea germană a armelor din 1938 şi a organizat activităţile care presupuneau mânuirea armelor (tirul sportiv şi vânătoarea) sub controlul unor organizaţii de Stat.

2. Calificările legale comune majorităţii ţărilor europene (fiindcă suntem în UE, nu pot fi diferenţe foarte mari de regim legal între ţări) nu sunt necesare pentru controlul armei, ci al trăgătorului – verificarea stării de sănătate prin analize, a echilibrului psihic, a cunoaşterii legilor prin examenul scris şi a antrenamentului prin examenul cu arma.

3. Arma semiautomată este utilizată legal la vânătoare în ţările europene, cu limitarea încărcării magaziei la 2+1 cartuşe în teren, pentru a evita tragerile la întâmplare care pot băga în mormânt pe cine nu trebuie.

Din câte spune însă populaţia civilă, sau cel puţin un segment reprezentativ al ei, dacă ai armă, vrei să ai armă, ai început procedurile legale pentru a avea armă, sau pur şi simplu discuţi despre posibilitatea ca unii oameni să aibă armă, nu neapărat pentru vânătoare, ci pentru toate scopurile posibile (tir, autoapărare etc), se cheamă că eşti retardat, cretin, prost, gras, republican (adică românii ştiu de la 12 000 km distanţă chiar şi fără să citească măcar ziarele americane că dacă eşti republican automat eşti retardat, cretin, prost şi gras) psihopat, venit de la cratiţă, periculos chiar şi cu cuţitul de bucătărie, dement, ţigan, puşti de 15 ani şi fiindcă discuţia durează numai de 2 zile nu s-a pomenit şi de faptul că eşti impotent şi ai pula mică, dar mai e timp.

Aşa cum un articol despre finanţarea prin CNAS a spitalelor private a primit nişte răspunsuri deosebite de inteligente care sugerau că dacă nu vrei să plăteşti asigurări de sănătate la Stat, ci doar unele private, au să vină nişte săraci care să se apuce de tăiat capete şi au să ţi-l taie (capul sau alt organ).

Se vede treaba că uneori testele psihologice pe care le dai când dobândeşti permisul de armă sunt foarte necesare chiar şi pentru un simplu civil care nu are armă.

9 gânduri despre „De ce sunt necesare testele psihologice

 1. Sa ne fereasca cine poate daca se da drumul la cumpara arme..La cum se platesc analizele, orice debil mintal va putea avea arma..Destul de infricosator gandul…

  1. În locul tău m-aş gândi foarte serios înainte de a spune asta despre nebuni sau debilii mintal…

   Nu vezi că ori de câte ori se pune problema armelor, publicul începe să urle că pericolul nu sunt hoţii sau tâlharii, ci oamenii cinstiţi!!??

   Adică nimeni nu pune problema că dă ochi cu cine ştie ce ţigan, hoţ, bandit, de care sunt pline ziarele şi Ştirile de la ora 5 şi se înmulţesc pe zi ce trece, pentru toată lumea vinovat din start şi fără niciun fel de examinare e omul cinstit, care are toate calificările legale. Vinovat fiindcă „e nebun”, „e gras”, „are pula mică”, „e ţăran”, „e retard” (nu retardat, „retard”, probabil după mintea strâmbă de bloggăr e un grad superior), e „pro-american” şi orice alt motiv la fel de stupid.

   Începi să te întrebi cine e de fapt nebunul dacă nu ăla care ţine cu hoţii.

 2. Mit „urban” aci la unguri :
  Un nene avea in curte niste pomi cu fructe bune si nite tigani s-au hotarat sa le fure – pana aici e o situatie absolut normala. Omul a suna la politie si aia au zis ca nu pot ajunge chiar acuma acolo ca nu sunt masini disponibile. Omul a zis ca atunci o sa incerce sa se descurce singur si politia a zis Okay – la telefon. Peste 2 minute omul a sunat din nou la politie si a zis ca a impuscat 3 tigani care ii furau fructele, sa trimita niste agenti si in 2 minute erau militienii acolo….
  Asta a fost asa vis a vis de tigani si detinerea de arme de foc sau ma rog alte arme cel putin la fel de eficiente… :D.
  Contrar parerilor care ni se baga pe gat romanii nu is nici mai prosti nici mai debili nici mai „retard” decati alti ieuropeni. Suntem cam la fel, doar putin mai dezorganizati. Asta o poate spune aproape oricine calatoreste prin Occident.

 3. ce teste psihologice ma? ca daca-i iei pe aia din parlament si ii bagi pe toti in duba, si ii duci la testul psihologic nu cred ca-l ia vreunul. nicaieri in tara asta testele psihologice nu se dau pe bune. incepand de la scoala de soferi si terminand cu permisele astea. acolo unde e loc de spaga sau ciubuc niciodata nu o sa se respecte legea

  1. Aşa ziceam şi eu.

   Între timp, am mai aflat tot de la nişte civili netestaţi psihologic şi fără arme că Statul ar trebui să confişte casele de la proprietari, fie direct, fie punând un impozit de 100 000 EUR/an, ca să nu-l poată plăti nimeni, să cazeze în ele „homleşii” noştri, iar pe (foştii) proprietari să îi trimită la Canal sau pe câmpurile lui Pol Pot. De la un alt civil la fel de netestat psihologic şi tot fără armă de pe CriticAtac.ro că dacă ai o avere mai mare de „40 de ani x salariul mediu pe economie” trebuie să îi dai foc sau să îţi dai foc, şi de la al treilea civil la fel de netestat psihologic şi tot fără armă de pe yahoo.ro că mieii mâncaţi de Paşte trebuie să reînvie sub formă de zombie şi să-i mănânce pe români.

   Toţi 3 erau foarte serioşi, fără urmă de ironie, iar ultimul avea 4 voturi, toate pozitive 🙂

   Ai Dracului de raţionali mai sunt oamenii obişnuiţi de la noi.

  1. Graficul e foarte interesant dacă iei în calcul doar posibilitatea de a avea de-a face cu hoţii sau tâlharii, cum a făcut Adrian Iovan.

   La noi, în ultima vreme, mai trebuie să te aştepţi să ai de-a face şi cu nebunii de genul ăluia cu mieii zombie, sau cu cel care spune să îţi dai foc.

   Cine ştie, merge ăla pe stradă, vede un Porsche Cayenne, scoate repede telefonul mobil, face nişte calcule, „ahhh… face mai mult decât anii ăia de salarii medii… hai să-i dăm foc!”

 4. Era odată un băetzaş român cu Green Card american care se credea Rambo după ce a tras cu M4 şi Desert Eagle la poligon şi deplângea faptul că românii rămaşi acasă nu au arme de foc.

  Acelaşi băetzaş punea problema că pentru autoapărare şi vânătoare trebuie o armă serioasă, fiindcă într-un urs nu se trage cu pistol de 9 mm.

  Ceva mă face să cred că unul care a tras într-adevăr cu Desert Eagle şi cu M4 ar fi trebuit să facă diferenţa între ele, şi să ştie că în urs, acolo unde e legală vânarea lui, nu se trage nici cu 9×19, nici cu 5,56×45 şi nici măcar cu .50AE…

  Dacă într-adevăr a tras cu toate astea şi a înţeles care e diferenţa de recul, precizie, masa armei şi energia dezvoltată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.