Crize · Politică

Greierele şi Furnica – varianta civilizată şi francofonă

Furnica munceşte din greu toată vara în arşiţă. Îşi clădeşte casa şi pregăteşte provizii pentru iarnă.
Greierele crede că furnica e proastă, râde, dansează din buric şi se joacă, atunci când nu se închină cu curu-n sus.

Odată iarna venită, furnica stă la căldură şi mănâncă bine.
Greierele tremurând de frig organizează o conferinţă de presă şi întreabă de ce furnica are dreptul să stea la căldură şi să mănânce bine în timp ce alţii, mai puţin norocoşi decât ea, suferă de frig şi foame.

Televiziunea realizează emisiuni în direct, care arată greierele tremurând de frig şi difuzează extrase video cu furnica stând frumos la căldură într-o casă confortabilă, cu o masă plină de provizii.

Francezii sunt şocaţi de faptul că, în a 5-a economie din lume, bietul greiere e lăsat să sufere în timp ce alţii trăiesc în huzur.

Ziariştii fac interviuri în care întreabă de ce furnica s-a îmbogăţit pe spinarea greierului şi interpelează guvernul pentru a mări impozitele furnicii, astfel încât aceasta să plătească „cât se cuvine”. François Hollande promite că se va gândi la o soluţie mai puţin neconstituţională.

CGT, FO, Partidul Socialist, Partidul Comunist, Liga Revoluţionară Comunistă organizează manifestaţii în faţa casei furnicii.

Funcţionarii publici decid să facă grevă de solidaritate 59 de minute pe zi pe o perioadă nelimitată.

Un filosof la modă scrie o carte care demonstrează legăturile furnicii cu torţionarii de la Auschwitz .

Ca răspuns la sondaje, guvernul Jean-Marc Ayrault emite o lege privind egalitatea economică şi o lege (aplicată retroactiv asupra perioadei de vară) anti-discriminare. Impozitele furnicii sunt mărite şi furnica primeşte o amendă pentru că nu l-a angajat pe greiere ca asistent. Muncitorii de la Dacia văd că protestele funcţionează şi mai cer şi ei 25% la salariu. Directorii, de la înălţimea salariului franţuzesc cu spor de Lumea a Treia, se fac că plouă. (Da, uneori în Logane mai şi plouă. De asta se vând foarte bine în Maroc, unde nu plouă niciodată.)

Casa furnicii este confiscată de autorităţi pentru că furnica nu are destui bani ca să-şi plătească şi amenda şi impozitele.

Furnica pleacă din Franţa, îşi ia cetăţenie rusă şi se instalează în Belgia unde contribuie la bogăţia economică.

Televiziunea face un reportaj despre greiere, care de-acum s-a îngrăşat. Acesta este pe cale să termine proviziile furnicii, chiar dacă primăvara e încă departe. În casa furnicii se ţin în mod regulat întruniri ale artiştilor şi scriitorilor de stânga. Fosta casă a furnicii, devenită locuinţa socială pentru greiere, se deteriorează pentru că acesta nu face nimic pentru a o întreţine. Guvernului îi este reproşata lipsa mijloacelor. Este înfiinţată o comisie de anchetă ce va costa 10 milioane euro.

Greierele moare de supradoză.

Ziarele şi televiziunile comentează eşecul guvernului de a redresa cum trebuie problema inechităţii sociale.

Casa este invadată de o bandă de gândaci emigranţi. Se remarcă prin culoarea lor maro şi faptul că put a hazna.

Gândacii organizează traficul de marijuana şi terorizează comunitatea.

Guvernul plăteşte fiecărui gândac 300 de euro ca să se ducă la Dracu’.

EPISODUL II – HAPPY END

Gândacii se angajează în tagma bodyguarzilor şi se pun pe bătut mamele cu copii handicapaţi.

Se vede treaba că la noi numai handicapaţii mintal cu AMG se bucură de simpatia congenerului lor Gândacul.Agresata fiindca a incercat sa parcheze pe locurile pentru handicapati

7 gânduri despre „Greierele şi Furnica – varianta civilizată şi francofonă

    1. Din câte se vede pe la ştiri, indiferent de câte ori au fost trimişi înapoi s-au întors sub chiuveta lui Sarkozy şi-a lui Hollande.

      Ca în bancul cu Generalul Gândacilor.

  1. depinde ce inseamna asta, daca greierele castiga 100 de dolari pe luna si acum castiga 110, inseamna 10% mai bine pentru el si familia lui. Pe de alta parte, in Vest, daca cineva nu-si mai permite o vacanta de 3 saptamani ci una de numai 10 zile, este o deteriorare a nivelului de trai. atunci cand muncesti pana iti ies ochii pentru nimic nu e civlizatie. E un capitalism salbatic ca in America. intr-o tara civilizata lumea poata sa traiasca bine chair si daca nu munceste nimic, numai sa nu aiba pretentii la masini de lux, vacanta la all inclusive si pitzipoance scumpe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.