Crize · Energie · Mahalaua de lux · Politică · Presa noastră cea de toate zilele · Românii noştri cu care ne mândrim

De la lume adunate

 • Cotidianul belgian de limbă olandeză De Standaard pretinde că Mircea Cărtărescu are în viitor şanse la Premiul Nobel. Imediat ce se va întâmpla asta, se va cere poporului muncitor şi ţăran să se lupte cu puterea colonială a Fundaţiei Nobel.
 • De la Uzina Mecanică Sadu se fura muniţie 9×19 şi 7,62×39 la kilogram. În timpul ăsta, publicului cinstit i se pun bariere peste bariere când vrea să îşi cumpere o armă de foc.
 • Coreenii din Nord pretind că armata lor e pregătită să atace SUA, Guam şi Hawaii. Ultima dată când a mai făcut cineva mult mai puternic decât ei asta, şi-a luat 2 bombe atomice.
 • Boris Berezovski a alunecat pe o coajă de banană şi a căzut cu gâtu-n laţ, motiv pentru care moartea lui nu e nici sinucidere, nici crimă. Mai degrabă e vorba de boala numită putinită cronică.

13 gânduri despre „De la lume adunate

 1. Situatia este gravida si prezinta umflaturi. Cred ca ce ar trebui sa ne intereseze cel mai mult este ce se intampla in acest moment in Cipru. Ca sa ne linisteasca, guvernantii nostri ne asigura ca in 2008 ca la noi este imposibil asa ceva … eu le’as transmite sa mance rahat in continuare ca la asta se pricep cel mai bine.

  1. La noi este foarte puţin posibil ceea ce s-a întâmplat în Cipru acum, fiindcă la noi s-a întâmplat acelaşi lucru în anii ’90 (naţionalizarea valutei, limitarea schimburilor la 500 USD/an, Bankcoop, Dacia Felix, Bancorex etc), perioadă în care BNR era aproape golită şi nu exista puterea financiară de azi (rezerve de 31 de miliarde EUR).

   În timp ce acum băncile sunt dominate de BNR, care ţine strâns lesa.

   1. Ce bine ar fi sa aberez eu … si chiar imi doresc sa ma insel … dar … din pacate aseara am vazut numeroase reactii atat din partea economistilor de calibru mondial cat si ale unor oficiali care avertizau exact asupra acestui lucru. Din cate se pare UE este pregatita de un faliment controlat ce sa speram ca il va putea controla, teama generala fiind ca va avea efect de domino.
    Speranta ramane ultima. 😀

   2. Niciunui şef politic nu îi convine ideea de a-şi vedea paradisul fiscal dezmembrat. Mai ales când are banii necesari pentru a acoperi găurile.

    Contraexemplu: Grecia.

    300 de miliarde de euro în titluri de valoare greceşti deţinute de băncile europene. Defaultul Greciei sau părăsirea zonei euro = 300 de miliarde de euro pierduţi, transformarea titlurilor greceşti în hârtie fără valoare.

    Evident, toţi conducătorii politici europeni au decis că ieşirea Greciei din zona euro este de neconceput 🙂

   3. Ai dreptate … insa … cineva trebuie sa plateasca oalele sparte si noi mereu ne’am oferit cu generozitate. 😀 Aia 300 de miliarde nu ii mai vad ei din Grecia cat o fi p***a si caciula … si cred ca devin tot mai constienti de acest lucru. Au inceput cu CIpru … teama imi e sa nu treaca mai departe.

  1. Mai rău. Asistatul nostru social primeşte gaz ieftin subvenţionat de Stat (jumătate din tariful plătit de populaţie) ca să fabrice cu ajutorul lui îngrăşăminte scumpe pe care le vinde ieftin.

  1. Cică anchetau procurorii moartea unui oligarh rus cu vreo 35 de răni de glonţ de 5,45×39, 7,62×39, 9×18 şi aşa mai departe.

   Unul din ei zice: „Ăsta e unul din cele mai urâte cazuri de sinucidere pe care le-am văzut.”

  1. radioerevanRadio Erevan zice că în principiu vine, dar pune nişte condiţii: în primul rând nu e Moş Crăciun, ci Moş Gerilă, în al doilea rând vine să ia, nu să dea… 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.