23 August

Azi se împlinesc 70 de ani de la lovitura de st… Marea Revoluţie de Eliberare Socială şi Naţională, Antifascistă şi Antiimperialistă de la 23 August. Încearcă s-o spui de 10 ori în şir. Unii pot.

Azi e prima sărbătorire a Marii Revoluţii de Eliberare Socială şi Naţională, Antifascistă şi Antiimperialistă de la 23 August la care nu participă Sergiu Nicolaescu. Asta nu înseamnă că TVR, PROTV, Antenele şi poate chiar B1 TV nu vor băga diseară ceva cu Ziua Z, Oglinda sau măcar cu noi. Noi, cei din linia întâi. Arta e nemuritoare.

Conform Legii nr. 198/2011 privind declararea zilei de 23 August Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului şi a zilei de 21 decembrie Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România, Parlamentul României, Guvernul României, autorităţile publice centrale şi locale au obligaţia legală de a organiza activităţi festive pentru marcarea acestor evenimente.

În concluzie, hai cu parada! Salutată călduros de la balcon de Tovarăşu’ Băsescu Traian.

23-august-ceausescu

Anunțuri
 1. 24 August 2014 la 12:44

  „În concluzie, hai cu parada! Salutată călduros de la balcon de Tovarăşu’ Băsescu Traian.”
  Ai uitat sa o plasezi langa pe Elena, Helena Hudrea in vuitoane si hermese, cu o shaurma si un mic(semne heraldice).

  • 24 August 2014 la 19:30

   Se ştie că nu există dicta… lider puternic în România fără Elena. Cel puţin de la Carol al II-lea încoace.

   De asta România şi Grecia sunt înrudite, amândouă sunt republici elene.

 2. 25 August 2014 la 6:31

  23 august este o data furata de comuisti din istoria si asa ambigua a Romaniei. Prea multe nu s’au schimbat de atunci … poate doar faptul ca nu se mai organizeaza parade grandioase … dar nici nu mai e nevoie de una asa mare cand avem parte de cele mici da multe.

  • 25 August 2014 la 7:06

   (Co)mu(n)iştii nu au avut prea multă treabă cu 23 August o bună bucată de timp. Ei erau mai mult cu „1 Mai muncitoresc”, „lupta clasei muncitoare”, „chiaburii”, „întrecerea socialistă” etc

   Chestiunea cu 23 August s-a umflat la un anumit moment în timp, la iniţiativa lui nea Ceaşcă. Peste tot erau „fascişti”, „nazişti”, „eliberarea teritoriului de sub jugul fascist”, filme de şi cu Sergiu Nicolaescu, poveşti pentru pionieri şi şoimii patriei, monumente la Carei (sculptat de un ungur) şi pe altundeva, noul Muzeu Militar, festivităţi nesimţit de costisitoare, o isterie generalizată având în mijloc ideea că unii sunt „comunişti” şi alţii „fascişti”. Ceea ce, de altfel, e cam suspect.

   După care a mai venit şi O.U.G. nr. 31/2002, şi ăsta e tot un lucru suspect.

 3. 29 August 2014 la 18:45

  mi se face rău de la amintiri. nu de nostalgie sufăr ci de scârba. cronic

  • 29 August 2014 la 19:28

   La noi scârba funcţionează cam aşa:

   Vine un rocker acasă, beat mangă, verde la faţă, cu pletele în ochi, mergând în patru labe, se târăşte peste prag şi cu ultimele puteri face: „Mor de greaţă! Puneţi-mi o manea, să pot vomita!” 😀

   Dacă în loc de manea îi puneau „Tricolorul”, sărea în poziţie de drepţi şi zbiera „Trăiască Republica Socialistă România!”

 4. 31 August 2014 la 4:49

  Nu cred ca ar trebui sa mai schimbi numele Loviturii de Stat in Revolutie, avand in vedere ca mai toata lumea foloseste acum prima varianta. Cat timp exista respect pentru oamenii care au murit atunci crezand in ceva (indiferent cine i-a scos in strada), cred ca e mai bine sa le spunem lucrurilor pe nume.

  Altfel, nu comentez cu privire la figura dictatorului pentru ca imi e frica de o dictatura pe bune (una cu unanimitate in toate sectoarele statului), odata cu noile alegeri prezidentiale.

  • 31 August 2014 la 7:13

   Nu doar „revoluţie”.

   Marea Revoluţie de Eliberare Socială şi Naţională, Antifascistă şi Antiimperialistă de la 23 August 1944.

   Un adevărat fidel al scorniceşteanului mic şi creţ cu paradele e în stare s-o recite de 10 ori în şir, fără să se poticnească.

  • 31 August 2014 la 9:13

   Dictatura sa fie, dar sa o stim dinainte, sa emigram! Ma tem ca e posibil sa ai dreptate. Basescu a fost tragi-comic in tentativa de dicatura, inlocuitorul sau va fi numai tragic prin politica agresiva, „eu stiu tot, lumea e asa cum o vad, nu cum o locuiti!”

 5. 22 Septembrie 2014 la 11:12

  Vom vedea destul de curand ce va fi (desi recentele manifestatii nasc niste semne de intrebare). Curiozitatea ma face sa imi pastrez concluziile pentru mine…temporar 🙂

  • 26 Septembrie 2014 la 9:40

   De ce esti individualist Krossfire, spune-ne si noua, sa fim pregatiti!?

   • 30 Septembrie 2014 la 10:35

    Individualist sau egoist :P? Cum spuneam, o sa vedem. Nu simt insa ca, in actualele conditii si cu actualii candidati, ar putea fi intr-adevar „mai bine”.

 6. boby
  6 Octombrie 2014 la 11:22

  23 august e data eliberarii de regimul burghezo-mosieresc cotropitor suportat de minciunile propagandei Romanesti burgheze. dar Romani nu poti sa citezi care au preaslavit Comunismul ? Sau maghiari sau polonezi, ba cauta bine si vei vedea mari intelectuali francezi si spanioli, nu mai vorbesc de sud-americani. Copii , femei , oameni pasnici basarabeni si evrei au fost ucisi la bunul plac al unor soldati de infanterie tarani analfabeti. evrei trecuti peste Nistru de catre trupele romane au scapat atunci cu viata, dar nu datorita romanilor, ci, paradoxal, datorita germanilor. Romanii burghezi apar ca descreierati sadici pe langa care nazistii par copii. crima poate fi justificata in vreun fel? oare prtidele istorice ale taranistilor si liberalilor ce au facut? au tacut!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: