D-ale Bucureştiului · De ce iubim femeile · Mahalaua de lux · Românii noştri cu care ne mândrim

The Diva!

O gagicuţă din cel mai afgan judeţ al României şi cel mai mare producător de Ştiri de la Ora 5 -adică Vaslui- a escrocat un medic chirurg de renume din Iaşi, un om de afaceri din Bucureşti şi pe alţi câţiva fraieri care se jenează să apară în ziare. Cu unii a fost căsătorită, cu alţii a trăit, dar pe toţi i-a păgubit de banii şi obiectele de valoare din casă. O dată s-a dat drept ofiţer superior de poliţie, altă dată drept agent acoperit al SRI specializat în lumea arabă. Apoi a fost, în acelaşi timp, avocat şi ofiţer superior SRI cu armă de serviciu. Iar dacă fraierii nu ar fi dat-o în gât, în alte sensuri ale expresiei decât acela vasluian practicat în grup, probabil ar fi fost şi cosmonaut.

Asta îmi aduce aminte de o împrejurare asemănătoare:

„Am trăit ca un tânăr rajah, prin capitalele europene – Paris, Veneţia, Roma – colecţionând bijuterii cu rubine, vânând fiare sălbatice, pictând un pic, mai mult pentru plăcerea mea, şi încercând să uit o tragedie care mi s-a întâmplat cu multă vreme în urmă.”

Cu mare efort am reuşit să îmi stăpânesc râsul. Frazele erau atât de uzate încât nu mai evocau nicio imagine, cel mult vreun personaj cu turban, plin de rumeguş, urmărind un tigru prin Bois de Boulogne. Era ca şi cum ai fi frunzărit poveştile dintr-o duzină de reviste.

„Marele Gatsby”, 1925.

Se vede treaba că americanii nu au reuşit să fie atât de naivi şi creduli precum românii moderni, nici măcar acum 90 de ani.

PS Veneţia nu e capitală.

4 gânduri despre „The Diva!

  1. Trebuie sa recunosti ca incerca sa „opereze profi”, cu uniforme, contacte si apeluri false. O escroaca de nivel mai mic ar fi spus pur si simplu ca e ruda unui print nigerian 🙂

    1. Scrisorile prinţeselor nigeriene sunt pentru fraieri clasici. Geeki, lacomi, inculţi. Sau geeki lacomi şi inculţi. Sau lacomi inculţi şi geeki.

      Oamenii de afaceri şi medicii chirurgi pică mai greu. Trebuie ca gagica să îşi probeze poveştile cu ceva suficient de cool pentru gustul lor. Ceva care sugerează Aston Martini combinat cu Vodka Martin. Sau invers. Adică amestecat şi nu agitat.

  2. Si ei de ce nu ar fi fraieri? doar fiindca sunt doctori. Tineretul, locuitorii zonelor rurale nu poseda nici un fel de cultura cu exceptia celei de strada. Oamenii intelectuali sau ca sa zic asa care au cat de cat o cultura sunt adepti ai gandirii new age. pentru categoria asta de oameni nu exista pacat, homosexualitate, curve de duzina, tirfe, escorte si altele. S-ar legaliza prostitutia, pentru ei n-ar fi pacat. Am ajuns un popor extraordinar de inteligent. am descoperim cum sa facem sa nu gresim: NU MUNCIM !!!! Vine banul de la fraierii inculti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.