Mahalaua de lux · Mitocănia salvează România · Presa noastră cea de toate zilele · Românii noştri cu care ne mândrim

Violul care nu surprinde pe nimeni

Motto: O vasluiancă se duce la poliţie să reclame: „Am fost violată de un idiot”. Garcea face ochii mari: „De unde ştiţi că era idiot?” Vasluianca: „Fiindcă a trebuit să-l ajut!”

Arhi a găsit o explicaţie pentru obiceiul sexului-surpriz… violului în cea mai religioasă regiune din România. Explicaţia binecunoscută, legată de faptul că sunt proşti, săraci, needucaţi, beţivi, primitivi şi votează pe-un kil de făină.

Care ar fi fost credibilă dacă nu era exact aceeaşi explicaţie pe care o auzi din gura profesoarelor (co)mu(n)iste de la şcolile de cartier: orice infracţiune provine din faptul că eşti un Dorel beţiv, primitiv şi fără carte. De care ea era obligată să se atingă şi să se murdărească atunci când venea Dorel cu sacoşa la şcoală. Să-i aducă ciubucul pentru a-i trece clasa pe doreii mai mici.

Un anume Slavoj Žižek, mai cunoscut ca nebunul cu hamsterul, a căzut şi el pe gânduri, cu o pernă sub fund, şi a zis cam aşa: agresiunea în masă de la Köln nu a fost motivată de dorinţa sexuală. Unul care ar fi presat de ea ar fi găsit metode mai discrete să şi-o satisfacă. Musulmanii -care nu erau refugiaţi, ci imigranţi împământeniţi de multă vreme, ştiau limba germană- au vrut altceva. La fel ca ucenicii tipografi din anii 1730, care au comis Masacrul Pisicilor pentru a se răzbuna pe faptul că patronii lor hrăneau şi tratau pisicile mai bine decât pe ei. Era vorba de spectacolul public al instalării fricii și umilinței, de spectacolul prin care acele „pussies” ale germanilor băştinaşi au fost reduse la o dureroasă neputință. În ţara revistei Bravo şi a cluburilor FKK.

 

Când a fost prezentat cazul puştiului luat de la şcoală şi trimis la muncile câmpului în Vaslui, lumea a dat vina pe sărăcia şi foamea de acolo.

Ar fi trebuit să remarce nişte lucruri.

Minutele 1:07-1:44. Vocea. Figura, atunci când o spune.

Niciodată, în Bucureşti, nu am auzit pe cineva vorbind aşa. Nici pe cel mai dezgustător dintre aurolaci. Aurolacii vorbesc altfel: cu „hai, bos, să trăieşti, dă şi mie o ţigară” sau „un ban să iau o pâine / o bere / o votcă”. Nu le dai, ţipă, fac scandal, se mârâie, sar să lovească, sau să înhaţe ceva şi să fugă cu el. Cu canale sau fără canale, cu sau fără seringă în venă, sunt altfel.

Nu vorbesc ca Darie al lui Zaharia Stancu, atunci când strângea pumnul şi spunea: „în viaţă o să am nevoie de pumni”.

De ce reporterul insisă să filmeze, la minutele 6:12, 6:20, fetele căţărate pe garajul de ciment, care râd de el? Ce voia să ne spună, şi nu era politically-correct?

Poate că reporterul ştia cum funcţionează frustrarea. Ştia că trece dincolo de bunurile materiale, sau de lipsa lor.

Puştiul nostru s-a întors la şcoală şi spune că va avea o meserie. Din punctul de vedere al celor care au donat pentru el, şi-au făcut datoria. Au şi uitat de existenţa lui.

Dar, fiind Vaslui, există şanse să şi-o reamintească. În câţiva ani, la Ştirile de la Ora 5. Când apar multe surprize din cel mai surprinzător judeţ al nostru. Cel care seamănă cu Afganistanul.

Un gând despre „Violul care nu surprinde pe nimeni

  1. Moldovenii si tiganii cocalari care au ramas in tara, sunt niste violatori, isi bat nevestele si copii, sunt niste alcolisti ordinari, dar in capul ala bolnav al lor ei cred ca sunt macho. si cum suntem in romarlania, e grozav!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.