D-ale Bucureştiului · D-ale României de ieri şi de azi

BIAS 2016 Băneasa

Soarele-n ochi, Red Bull la îndemână, umbrela în cap ca să nu leșinăm, și mergem întins la mitingul aviatic de la …Băneasa. Dacă n-ar fi fost nenea Voiculescu la bulău, cine știe pe la ce Adunații-Copăceni am fi mers, fiindcă pe locul unde e acum Băneasa ar fi fost ceva vile.

Vedeta showului, Boeing E-3A Sentry AWACS. De, când știi ce fel de măgării se fac dincolo de granița de est, e o idee bună să fii cu ochii-n 4 și cu antenele în 4×4.

AWACS

Red Bull și-a luat aripi – de pe vemea bombardamentelor de la Ploiești și București. Cu mica precizare că B-25 Mitchell nu a zburat niciodată pe frontul românesc, iar Vought Corsair a fost tot timpul războiului un avion cu baza pe portavion, care nu avea treabă cu campaniile terestre.

echipaRedBull.jpg

Bătrânul MiG-21 Lancer și-a dat și el silința, singur și în grup, să facă o figură onorabilă, chiar dacă aici nu s-a mai dat cu BMWuri ca la Cluj. Moșule, ce tânăr ești!

LancerC

Grecii au venit cu Mirage 2000. Cum ar fi zis un anume Ceaușescu A. Nicolae, tovarășii ăștia au făcut niște miliarde bune datorii, pe care nu le plătesc, dar măcar știu pentru ce!

mirage2000

La vremea lui, Henri Coandă n-a zburat. 106 ani mai târziu, niște băieți ambițioși de la RELOC repetă experimentul, după planurile originale. Oare de data asta va zbura?

coanda-.jpg

Prietenii noștri bulgari au pus pe pistă Su-25 Frogfoot, care nu a zburat. Doar a pus piciorul (de broască) în România.

frogfoot

4 gânduri despre „BIAS 2016 Băneasa

 1. Voiam sa scriu ceva despre cum imi pare rau ca am ratat evenimentul (fiind plecat din oras), dar atata m-a iritat ecranul de login WordPress, incat am pierdut comentariul prin retry-uri :))

 2. Evenimentul ăsta are o importanță foarte mare, pe care n-o puteai realiza decât fiind acolo. Importanță care se măsoară în numărul de participanți și de spectatori. Zeci de mii de oameni, de toate vârstele și din toate clasele sociale.

  În alți ani nu s-a întâmplat asta. Nici de 1 Decembrie nici de Ziua Marinei, nici a Aviației. Cu puțini ani în urmă, nu mai devreme de 2008, publicul și presa își băteau joc de astfel de manifestări.

  Dar a existat o altă ocazie în care s-a procedat la fel, în care au fost atâtea zeci de mii de oameni încât au demontat gardul de la șosea al aeroportului ca să îi poată băga pe toți. În 1991. Atunci când au venit cu MiG-29 care virau în formație, cu viteză supersonică, peste Lacul Străulești, spre marele entuziasm al publicului din mai multe cartiere, care le aplauda de pe acoperișuri și balcoane.

  De, în 1991 s-au întâmplat chestii mari, vorba lui Al Bundy, dincolo de granița noastră de est.

  Oare de ce seamănă 2016 atât de bine cu 1991? 😉

 3. Nu stiu, sa-i intrebam pe vecinii nostri (geografici) 🙂

  Altfel, cu doua zile inainte, langa Alba-Iulia, avioane de vanatoare exersau manevre (nu stiu daca urmau sa participe la evenimentul de la Bucuresti sau daca pur si simplu… exersau).

 4. Dincolo de granita de est era Uniunea Sovietica constituita legal. SUA a stricat echilibrul prin rasturnarea guvernului legitim al poporului sovietic. De cate ori americanii au „eliberat” o tara si au „restabilit democratia” Intr’o parte a lumii, copiii acelei natiuni au ajuns in si mai neagra mizerie. Romania face parte din Comunitatea Europeana si este aliata in NATO, unde armata Germaniei se antreneaza cu cozi de maturi, pe care le-au vopsit in negru și le-au pus pe vehicule blindate, acolo unde ar fi fost locul mitralierelor. cu cozi de matura…hahahahahahahah

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.