D-ale României de ieri şi de azi · Mitocănia salvează România · Politică · Presa noastră cea de toate zilele · Românii noştri cu care ne mândrim

23 August

Azi se aniversează lovitura de st… Marea Revoluţie de Eliberare Socială şi Naţională, Antifascistă şi Antiimperialistă de la 23 August. Nu poţi să fii 100% comunist adevărat dacă nu reciţi fraza asta de 10 ori în şir fără greşeală. Din pricina asta Gheorghiu-Dej nu era chiar comunist adevărat, fiindcă el spunea doar că s-a eliberat patria de sub jugul fascist.

Viteazul şi revoluţionarul post Antena 3, gata să elibereze patria de sub jugul băsist, ilustrează ştirile de azi cu un filmuleţ de epocă din Pacific.

Acum, poate că suntem noi nişte etnobotanişti fără uniformă de şcoală şi picaţi la bacalaureat, dar parcă pe Regele nostru nu-l cheamă Hirohito, Ponta seamănă cu Hideki Tōjō doar la figură, iar Mareşalul a fost împuşcat, deşi el spunea că îşi va face harakiri în fruntea ultimului batalion, sau cam aşa ceva.

pacific

3 gânduri despre „23 August

  1. Patria sa eliberat de sub jugul partidelor burgheze. Lor li se datoreaza rascoala de la 1907, represiunile singeroase de la Lupeni ’29 si Grivita ’33, aparitia miscarii legionare. niciun roman nu putea salva Romania de comunism. Noi nu aveam nimic cu rusii. tarile imperialiste ne-au bagat in conflict cu rusii din teama de revolutia comunismului. intr-un fel sau altul avem aceiasi religie iar tarile din vest nu. Pana si Ungaria are o apropiere cu Rusia in momentul asta mai buna decit noi. Cel mai vinovat pt dezastrul tarii a fost Antonescu, care s-a intins sa cotropeasca pamantul rusilor. Armata Romana nu avea ce sa caute la Odessa sau Stalingrad sau pe unde a mai participat la razboi, pentru ce?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.