D-ale Bucureştiului · D-ale României de ieri şi de azi · Mahalaua de lux · Mitocănia salvează România · Românii noştri cu care ne mândrim · Şcoala Vieţii

Off… şcoala mea!

La un moment dat, două vedete de la noi au decis că şcoala noastră de stat le cam pute. Şi nu numai fiindcă femeile de serviciu fac economie la detergent mai ceva ca la Hexi Pharma. Aşa încât vedeta care arăta ca o Cenuşăreasă şi-a retras puiul de vedetă de la şcoala de corn şi lapte. L-a trecut pe regim casnic de ceaiuri şi mâncare bio.

Cum era şi de aşteptat, publicul blocurilor gri a luat-o razna la ideea că mica vedetă nu mai are parte de castanele regulamentare şi nici de furtişagul banilor de buzunar la şcoala de cartier. Unii vor s-o socializeze, alţii să n-o socializeze şi alţii s-o educe sexual. Unii n-au dotările necesare pentru predarea materiilor ca matematica, fizica, chimia sau biologia unui elev in ciclul secundar, iar alţii îşi imaginează că şcoala are prea multe.

laboratoru-lu-dexter.jpg

Când e vorba de dotări, artificiale ca ale Biancăi Drăguşanu, experienţa şcolilor de cartier ne face cam suspicioşi. Atunci când ştim cum laboratoarele construite cu mari eforturi şi cheltuieli în şcoli au fost încuiate în anii 1980 şi 1990 şi rar s-a mai făcut vreo oră acolo. Sau cum toate obiectele folosite în mici experimente pentru copii (de la Mecano la machete ale ceasurilor, spre exemplu) au dispărut în anii 1980 şi nu au reapărut în magazine decât mult mai târziu, după 2000.

Poate că adevăratul scop al şcolii nu era să te înveţe ceva, şi cu atât mai puţin să te înveţe cu ajutorul laboratoarelor. Poate că adevăratul ei scop era să nu te înveţe nimic. Sau, mai bine zis, să te împiedice să înveţi ceva. Să ţi se dea peste mână când citeşti prea mult. Să te pună să reciţi un text ca pe o poezie, fără să intereseze pe nimeni dacă înveţi ceva din el.

„Ţi-ai întrebat copilul el cum ar vrea să învețe?” – cu mica precizare că tocmai asta nu trebuie să se întâmple. În primul rând fiindcă se presupune că elevul nu vrea şi nu trebuie să înveţe. Şi în al doilea rând fiindcă un copil nu trebuie niciodată întrebat nimic. Ca să nu aibă impresia că el ştie ceva şi are ceva de spus.

Experimentele de laborator nu prea dădeau bine. Erau anormale şi anticonservatoare. Semănau prea mult a joacă, a activitate distractivă. Dădeau idei periculoase. Afectau stabilitatea socială. Creau discuţii neplăcute între elevi. Sau între elevi şi profesori. Sau între profesori şi păsărelele din capetele lor.

homosexualul-studios.jpg

Poate că nici elevii nu înţelegeau prea bine cu ce căcat deranjau atât de mult orele lor în laborator. Şi nici ce era atât de anormal în faptul că mai pomeneau, de faţă cu părinţii, bunicii şi vecina Măriuţa, câte un mic experiment făcut la fizică sau chimie.

Aparent, cu nimic… doar că o oră de laborator is sooo gay!

gheiu-in-laborator

14 gânduri despre „Off… şcoala mea!

 1. Off… topic.
  Nu-i nici o scofală să fii banat de Zoso, Arhi, Sebastian Bârgău şi alţii ca ei. Sau de Caţavencii, România Curată ori În Linie Dreaptă. Ajunge să fii de altă părere decât ei. Dar am două mari nedumeriri. Cum naiba aţi reuşit să-l întărâtaţi pe nwradu? Că ăla parcă are sânge de reptilă. Şi, în fine: who, the hell, is Ana Q.?

   1. Ciudate lucruri se petrec pe-aici. Nici n-ai scris bine comentariul că ai şi primit un minus. Mă văd silit să intervin cu un plus.
    PS
    Who, the hell, is John Galt?

 2. Tu, cretin de dreapta… in privinta cartii lui Ayn Rand, nu va face parte niciodata din lecturile mele, pentru ca nu ma coafeaza apologia capitalismului inuman si mizerabil! …somaj urias si disparitia clasei de mijloc ,legile junglei ,bani fictivi fara productie si cel mai dur aspect este ca companiile mari se muta in tarile lumii a treia unde gasesc sclavi moderni,eu nu zic ca nu poti trai bine in sistemul capitalist,daca esti smecher poti fenta sistemul sunt multe portite,te pricepi la vanzari si marketing adica sa dai cat mai multa teapa clientilor ,teapa care sa fie la limita legii,cum fac majoritatea firmelor de azi…si nu numai dar ce facem cu milioanele de oameni care nu se pricep la smecherii doresc numai un loc de munca decent care nu exista si sunt sanse mici sa mai exista vreodata!

  1. Aoleu, blogul ăsta chiar e de DREAPTA? De ştiam nu dădeam pe-aici. Dacă vin minerii peste noi? Oare pot să-mi şterg comentariile?

 3. Problema elevului e lenea si comoditatea. Prea mult trai bun pe seama industrializarii din comunism, calculatorul, tableta, nu mai pazesc oile si traverseaza padurile sa ajunga la scoala i-a invatat pe copii cu boieria, efortul nu le mai place, fac nazuri la scoala. Laborator ca altfel nu vor s mai puna mana pe carte. Copilului i se ia de dragostea parinteasca la fel cum i se ia de bomboane cand are prea multe, parintii vor plati toate mofturile ca sa demonstreze ce bogati sunt. Si mai tarziu ce vor face copiii cand se inchide robinetul, vor sa ajunga pe centura sa faca bani!!??

  1. In Romania inca nu avem democratie asa ca nu-i inexplicabil apetitul multor romani ptr comunism. Cei nostalgici au in vedere doar unele aspecte morale, de multe dezlantuiri din chingile disciplinei necesare oricarei realizari. Nu e vorba de frigul, foamea si lipsa libertatii de exprimare, insa atunci chiar exista scoala adevarata, acum vor sa ne indobitoceasca. Cei crescuti in perioada de stabilitate, s-au dus la scoala fara probleme, au avut doctor in scoala.

  1. Un mare deputat român s-a întrebat ce s-ar întâmpla cu învăţământul clasic dacă ar preda o persoană care este cumva gay.

   Nu ştim exact ce să-i răspundem. Cel mult că e foarte probabil ca şcoala să devină la fel de gay ca atunci când se fac prea multe ore de laborator. Şi se tipăresc cu xeroxul reviste ale elevilor. Şi se face o staţie de radiodifuziune în şcoală.

   La aşa o şcoală LGBT, nu se poate să nu reacţioneze lumea, ce Dumnezeu!

 4. Un pic de decenta in scoli nu strica, mai ales in licee, unde, de multe ori elevii nu inteleg de vorba buna si devin rai si aroganti ca dracii, daca nu sunt batuti la timp de parinti. In perioada lor de formare trebuie sa si vada, cel putin in incinta scolii pe care o frecventeaza un tratament mai strict, cu aplicarea acestor reguli si sanctionate incalcarile. Sa ajute Domnul sa nu-l vedem la 16 ani la stiri ca a facut si dres cine stie ce tampenii.

  1. Citez: „devin rai si aroganti ca dracii, daca nu sunt batuti la timp de parinti”.
   Adevăr grăieşti! Nici pe mine nu m-au bătut părinţii la timp (ba chiar deloc) şi uite cum am ajuns!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.