Crize · D-ale României de ieri şi de azi · Mahalaua de lux · Mitocănia salvează România · Politică · Românii noştri cu care ne mândrim

Sistemul, Vasluiul şi Comuniştii

Cu vreo 2 generaţii în urmă, cam pe vremea când tovarăşii de frunte ai Partidului studiau cu burse la New York, circula povestea cu reformatul sistemului din interior. Sau cu penetratul sistemului până în interior. Cam aşa, ca la Vaslui. Pe maidan, în grupuri de câte 7 sau mai mulţi, până zbiera sistemul de trezea tot Vasluiul.

Povestea asta era moda zilei printre intelectualii sistemului. Mai ales printre plimbătorii de cataloage. Ceea ce e foarte comic, atâta vreme cât profesorimea plimbătoare de cataloage şi arătătoare cu sula… ăăă… băţul la tablă era cea mai talibană şi conservatoare clasă socială din tot sistemul. De-ai fi zis că sunt o specie nouă de redneci neoprotestanţi, ceva mai evoluată: în loc de Biblie aveau Tezele din Iulie.

rai-da-buni

Mai aproape de zilele noastre, alde Google a făcut şi el nişte săpături, aflând cum se penetreaz… reformează sistemul din interior. Treaba asta implică mult săpun lichid, după care nu te apleci la duşuri.

reforma-lui-google

De, tovarăşii profesori mai ştiau şi ei câte ceva despre modul în care funcţionează sistemul: diferenţa dintre România şi Jilava stătea în faptul că Republica Socialistă România era ceva mai mare.

Jilava

3 gânduri despre „Sistemul, Vasluiul şi Comuniştii

    1. Faptul că nu e mare diferenţă între Castelul Groazei şi căminele de nefamilişti ale intreprinderilor din Republica Socialistă România ar fi trebuit să ne facă suspicioşi. Încă de acum 2 generaţii.

      Din vremea generaţiei care spunea că Răposatul Ceaşcă era un liberal, în timp ce profesoraşii ei se plimbau cu Ogarul Cenuşiu prin SUA. După care zburau cu 707 înapoi şi băteau elevii cu rigla la palmă, cum îi învăţase liberalismul.

      1. Cand ai mii de probleme cu copii in Romania nu se poate sa nu impui disciplina. si am ajuns ca nu e frumos sa le spui nimic ca se supara. Ateii au fost majoritari si si-au batut joc de morala crestina care era obligatorie. Insa daca lasi la o parte ateismul, nu vad o incompatibilitate intre comunism si crestinism. Nu vad nimic mai anticapitalist decat crestinismul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.