Nobilele idealuri ale capitalismului

Motto: ”Noi am trăit în mizerie, iar mizeria se vede, știți unde?, pe culoarea tenului, pe dinți, pe gingii, pe ținuta omului. Omul care trăiește în mizerie și care nu are speranță se încovoaie, se chircește” – Horia Roman Patapievici

nutty-professor

Un anume domn Horia R. Patapievici declamă, umflându-și pieptul: ”EU!? Eu sunt foarte pro-capitalist!”. Chiar Generația PRO Capitalist. Într-o lume în care suntem contaminați de socialism. Ceea ce îl face un fel de Rambo (I) capitalist. Încrucișat cu A.S.I.A. și Andreea Esca.

Cu o mică-mică precizare: Rambo (I) al nostru, mânuind laserul ca un Jedi, a făcut cea mai mare parte a vieții o singură meserie. La catedră.

Cam suspect, nu?

Eroul capitalismului ieșind, cu laserul în mână, din cea mai comunistă categorie socială. Aceea a catedrei și bățului de arătat la tablă. Talibanii comunismului, oricând gata să latre. Nu și să muște. Asta era sarcina murdară pe care o lăsau negrilor. Nu celor de plantație, ci minerilor.

După ce a trecut el însuși prin malaxorul mineresc, s-a lămurit omul nostru. Le-a văzut feţele patibulare, ochii mohorâţi, maxilarele încrâncenate și trăsăturile rudimentare. Atât de bine încât ai fi zis, atunci când scria asta, în 1996, că s-a apucat să traducă din Tolkien și să scrie reclame la Warcraft II.

Acum, cică toți avem un egal drept de a revendica demnitatea noastră. În lumea economiei libere.

Acum. În 1990 și 1991 nu îl aveam, domnilor foști tovarăși profesori.

Nici măcar în 1995, când au început să se răspândească și la noi calculatoarele. 486DX4. Cu 4 MB RAM. A fost nevoie de încă vreo câțiva ani, ca să se răspândească și rețelele de cartier. Abia atunci s-a mai crăpat și edificiul presei centralizate și a început să circule în rândul populației civile ideea că te mai poți informa și singur, nu trebuie să stai cu gura căscată la propagandă. Sau la dom’ profesor. Diferențe prea mari nu erau între modul cum vorbea Ceaușescu la tribună și cel în care vorbea și se purta profu’ la catedră.

Anunțuri
 1. 8 Mai 2017 la 17:57

  De fapt, informarea a venit ceva mai tarziu, odata cu Internetul larg raspandit (culmea, intai in provincie). In prima faza, crampeiele de Internet pe care ti le turnau retelele de cartier erau petrecute in cautare de poze amuzante pe Gelu Corcochiftelu’ (site real).

 2. GeeBeeWalter
  8 Mai 2017 la 23:14

  Ăla nu era gigel.org?

 3. hermelina
  9 Mai 2017 la 8:28

  Patapievici nici nu poate fi numit roman adevarat, din pricina opiniilor sale mizerabile despre poporul roman, limba romana si istoria romanilor de prin ’95 si mai noi. Cel mult una din slugile capitalismului, care tine tara ostatica, o cumpara ieftin sau iau cu japca. Totalitarismul se impune si prin a avea sau nu bani, in timp ce capitalismul tine piata captiva si sub control.

 4. 9 Mai 2017 la 8:45

  Si el si alte site-uri de prin 1996 au fost absorbite la un moment dat de gigel.org (decedat si el prin 2003-2004)!

 5. SaraHh
  26 Iunie 2017 la 8:39

  De cand a castigat Trump alegerile, toti arunca cu pietre in capitalism. Trump stie ce inseamna sa stai in calea jegului progresist comunist.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: