D-ale României de ieri şi de azi · Mahalaua de lux · Mitocănia salvează România · Politică · Românii noştri cu care ne mândrim

Politica dăunează grav sănătății

Azi se împlinesc 77 de ani de la asasinarea profesorului Nicolae Iorga de către legionari.

După cum ar fi zis proverbul strămoșesc, atunci când oamenii de cultură intră de bunăvoie în troacă, tot ei o sfârșesc fiind cei mâncați. Cruzi.

6 gânduri despre „Politica dăunează grav sănătății

 1. Trecand peste celebra scrisoare si peste conflictul cu liderul Garzii, Iorga era la randul lui antisemit si ocupa o pozitie anti-liberala, oarecum apropiata dreptei nationaliste si, din pacate, apropiata camarilei regale. Chiar daca pentru cei din exterior (si pentru noi toti, pana la urma), legionarii asasinasera un mare om de cultura (unul a carui moarte a produs valuri si pe-afara), pentru legionari in sine, asasinatul echivala pedepsirii unei ”tradari”.

  Oricum, presupun ca ai pus articolul pentru a genera ceva conflict, nu? 🙂

  1. Cică în Partidul Corporatrist Român… ăăă… voiam să zic în corporațiile comunist… responsabile social se spune că solicitantul are obligația să nu se pună în situaţii imputabile și să nu fi demonstrat lipsă de loialitate, necinste, incorectitudine sau indiscreţie.

   Orice solicitant. Chiar și unul care vrea să se angajeze ghișetist cu 2000 de lei pe lună și bonuri de masă. Și asta într-una din cele mai pașnice perioade din istorie, fără legionari, vișinești sau mineri.

   În 2011 solicitantul care se punea în situații imputabile își găsea conducta de frână tăiată cu sficul. În 2003 era bătut noaptea în scara blocului, în 1997 era bătut cu bâta pe maidan, în 1990 îi spărgeau capul minerii. În 1940 îl împușcau. Monarhistul pe legionar, legionarul pe monarhist, amândoi pe comunist, comunistul pe ei când se întorcea roata.

   „Trebuie să fii țicnit ca să te bagi acolo”
   „Ai nimerit-o. Sunt” – San-Antonio 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.